Sitekick: Proloog

Het was altijd al een jongensdroom van me om het land van de farao’s te mogen bezoeken. In Oktober 2000 was het dan eindelijk zover; ik heb een cruise gemaakt over de Nijl van Luxor naar Aswan en weer terug. Egypte heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten; Egypte is achtergebleven in mijn aderen.

Eenmaal thuis gekomen was er weer die honger naar informatie over het oude Egypte. Helaas vond ik nergens op internet voldoende of aansprekende informatie om mijn honger naar nieuwe feiten te stillen. Sterker nog, het aanbod was erg beperkt en veelal Engelstalig. Ik nam mezelf voor daar wat aan te gaan doen en ben daarom gestart met het maken van deze site. In de begindagen van deze site sierde deze pagina de chronologie van de verschillende farao’s. Inmiddels bevat de site veel meer informatie en is deze nog steeds groeiende. Dit is niet zomaar een klein project gebleken…

Inmiddels vullen verschillende boeken en tijdschriften mijn kasten en heb ik nog meer van Egypte in de praktijk mogen aanschouwen door mijn bezoek in maart/april 2002. Tijdens een derde bezoek -oktober/november 2005- aan het land van de farao’s heb ik ook Caïro en Abu Simbel toegevoegd aan het lijstje.

Mijn honger is nog steeds niet gestild en probeer telkens opnieuw de pagina te voorzien van nieuwe informatie en de vormgeving mooier en beter te maken. Moge de komende jaren een toename in bezoekers weergeven. Een respectabel aantal van 309.000 in de eerste vijf jaren moet overtroffen kunnen worden. Op naar de 100.000 bezoekers per jaar! (Inmiddels ook al achter de rug.)

Ik zou graag alle mensen willen bedanken die mij geholpen hebben met het maken van deze pagina door middel van het toezenden van informatie, wijzen op nieuwe artikelen, boeken of ander materiaal. Ook de mensen die mijn pagina bezoeken en daardoor mij de drive geven om door te gaan, mijn dank. Dan wil ik twee mensen noemen die mij op inhoudelijk gebied enorm vooruit geholpen hebben; Patricia (twee maal een perfecte reisgenote) en Azza (een geweldig enthousiaste gidse). Zonder hen was deze pagina niet geworden wat het nu is!

Als laatste wil ik graag Marjolein bedanken. Voor haar steun, hulp en de wil om mijn pagina’s foutloos te maken. De meeste dank gaat dan ook uit naar deze vrouw die ik heb leren kennen bij aankomst op het vliegveld van Luxor voor mijn eerste reis. Ik ben dan ook zeer verheugd met het feit dat ik haar vijf jaar later voor de tempel van Ramses II en Nefertari te Abu Simbel ten huwelijk mocht vragen.

Welnu, dan rest mij niets anders dan jullie veel plezier te wensen op mijn pagina.

Erwin Huggers